Eredményhirdetés

Két fődíjas az Év Gyára 2019 versenyen!

A GyártásTrend magazint is kiadó PPH Media kihirdette az Év Gyára 2019 díjakat. A nettó árbevételi kategóriák alapján kiosztott két összetett díjat a BorsodChem Zrt. és a magyar családi tulajdonban lévő járműipari beszállító, a Hirschler Glas Zrt. nyerte. A zsűri különdíját – a legjobb zöldmezős beruházásért – a Glencore Agriculture Hungary Kft. kapta.

Ötödik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend magazin és kiadója, a PPH Media az Év Gyára 2019 versenyt. „Ezúttal is az év legjobbjait kerestük, akik formálják a hazai ipart, a munkáltatói kultúrát és évről évre új értéket teremtenek a hazai piacon” – mondta Ember Zoltán, a GyártásTrend magazin főszerkesztője, aki hozzátette: a verseny lezárása – a koronavírus nyomán kialakult helyzet miatt – tavaszról nyár közepére tolódott.

Minden hazai termelőüzemmel rendelkező cég pályázhatott a meghirdetett 9 kategóriára, az összetett Év Gyára díjat pedig az a cég nyerhette el, amely több kategóriában pályázott, és legalább az egyikben az első helyen végzett. Árbevétel szerint két összetett nyertest hirdettek a 3 milliárd forint alatti, illetve a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cégek körében.

/Az Év Gyára ünnepélyes eredményhirdetését megnézheti a lap aljára beágyazott videóban./

 

Az Év Gyára 2019 összetett nyertesei:

Év Gyára 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétel kategóriában: BorsodChem Zrt.

Év Gyára 3 milliárd forint alatti éves nettó árbevétel kategóriában: Hirschler Glas Kft.

A zsűri különdíja:

A legjobb zöldmezős beruházásért: Glencore Agriculture Hungary Kft.

Kategóriagyőztesek:

Legjobb menedzsmentfolyamatok: Robert Bosch Elektronika Gyártó Kft.

Leginnovatívabb gyártó: Hirschler Glas Kft.

Legjobb termelő: Continental Automotive Hungary Kft.

Legeredményesebb gyártástámogató: BorsodChem Zrt.

Vevői elégedettség (Kiemelt támogató: MEWA): Adu Alba Kft.

Dolgozói elégedettség: Chinoin Zrt. Miskolci Gyáregysége

Beszállítói kapcsolatok: Robert Bosch Elektronika Gyártó Kft.

Energiahatékonyság: BorsodChem Zrt.

Ipar 4.0 (szakmai partner: SZTAKI): Duna-Dráva Cement Kft. Beremendi Gyáregysége

A versenyben shortlistre került még az Emika Zrt.

A díjakat – a koronavírus által kiváltott helyzethez alkalmazkodva – idén virtuálisan, egy ünnepélyes online eredményhirdetés keretében adták át a nyerteseknek. Kérjük, tekintse meg az összeállítást az oldalunkon.

Az objektív, számadatokra épülő pályázati adatlapokat november végéig kellett beküldeniük a cégeknek. Összesen 57 kategóriapályázat érkezett, melyek feldolgozását követően a verseny szakmai partnere, a Process Solutions Kft. állította fel a kategóriánként három legjobb pályázatot benyújtó cégek shortlistjét. Fontos tudni, hogy a koronavírus által kiváltott gazdasági válság nem befolyásolta, mert nem befolyásolhatta a zsűri szempontjait, hiszen a pályázást tavaly november végén zárták le, így az eredmények a 2019-es év teljesítményére vonatkoznak.  

A shortlistre került cégeket a PPH Media, a Process Solutions, a zsűritagok, illetve a verseny további szakmai partnerei, a SZTAKI szakemberei járták végig, hogy a helyszínen is auditálják a benyújtott adatokat, továbbá személyes benyomásokat szerezzenek a gyárak működéséről. A pontszámok alapján egyes kategóriákban szoros eredmény született, eseteként holtverseny is kialakult. A zsűri végül parázs vita után hozta meg döntéseit, amelyekben nem egyszer a helyszíni gyárlátogatás tapasztalatai jelentették a mérleg nyelvét.

Az iparvállalatok közötti éles verseny miatt egyre inkább felértékelődnek a hatékonyságnövelő gyártási és termelői folyamatok. Többek között ezért is nagy a szerepe az Év Gyára versenynek, amely évről-évre lehetőséget nyújt a hazai iparvállalatoknak arra, hogy megmérettessék magukat. Nemcsak a kiválóan működő gyártási folyamataikat vagy dolgozói és vevői elégedettségüket, hanem például az innovatív megoldásaikat vagy energiahatékonyságot célzó fejlesztéseiket is. „Bízunk benne, hogy a nyertesek számára a díj olyan elismerést jelent, amely hozzájárulhat az adott évben elért eredményeik hatékonyabb kommunikációjához” – mondta Ember Zoltán, a GyártásTrend magazin főszerkesztője.

Legyen Öné a 2020-as Év Gyára Díj:

Az Év Gyára versenyt idén is meghirdeti a GyártásTrend magazint kiadó PPH média, amelyre várják a vállalatok jelentkezését. Az Év Gyára 2020 verseny pályázati időszakának kezdete: 2020. szeptember 7., a pályázatok beérkezésének határideje: 2020. november 20.

 

MEGNÉZEM AZ ONLINE EREDMÉNYHIRDETÉST: